Zijderoute 20191 Georgie 2 Armenie 3 Iran 4 Turkmenistan 5 Oezbekistan 6 Kazachstan 7 Kirgizie 8 China

LAND 3: Iran

De tocht door de Christelijke landen van de Kaukasus zit erop. Het avontuur in de Islamitische Republiek Iran begint.

DAG 12: Goris - Tabriz (5 juni)
Een lange busrit over vaak slechte wegen in Georgie; een groot verschil tussen Armenie (groen) en Iran (droog) en een lange wandeling in de hete zon om over een brug de grens met Iran te passeren.
DAG 13: Tabriz - Takht-e-Soleyman (6 juni)
We bezoeken Kandovan (een Fred Finstone dorp) dat iets weg heeft van het Turkse Cappadocië en eindigen bij Takht-e-Soleyman ofwel de Troon van Salomon. Hier is volgens de overlevering de geboorteplaats van de profeet Zarathustra, de grondlegger van het Zoroastrisme.
DAG 14: Takht-e-Soleyman - Sanandaj (7 juni)
Beklimming van de berg met daarna zicht op Zendane Soleyman: de krater; bezoek aan de vuurtempel van de Zoroastrians en doorreis naar Sanandaj.
DAG 15: Sanandaj (8 juni)
Sanandaj is één van de meest 'Koerdische' steden in Iran. Hier wonen (gevluchte) Koerden uit Irak en Turkije samen met de Iraanse Koerden. Bezoek aan de Mased-e Jameh moskee; Asef Vaziri Mansion en de Bazaar.
DAG 16: Sanandaj - Hamadan (9 juni)
Een bezoek aan de reliëfs Takh-e Bustan (3e eeuw) in Kermanshah: Kermanshah was een belangrijke karavaanstad op de weg tussen Teheran en Bagdad. Vervolgens naar Bisotun, met de reliefs van Darius (520 v.Chr) en aankomst in Hamadan, met o.a. Alavian tombe en tombe van Esther en Mordechal.
DAG 17: Hamadan - Qom - Kashan (10 juni)
In de heilige stad Qom staat de gouden koepel met daaromheen minaretten van het mausoleum van Fatima (Holy Shrine: dochter van de zevende imam en zuster van Imam Reza). Alle vrouwen gaan in Qom volledig bedekt in een wijde zwarte chador. Daarna doorreis naar Kashan, met o.a. bazaar.
DAG 18: Kashan (11 juni)
In Kashan staat het Tabatabaee Historical House (1881) en de Hammam-e Sultan Mir Ahmad, badhuis; verder bezoek aan de Aqa Bozorg moskee en de Fin Gardens.
DAG 19: Kashan - Isfahan (12 juni)
Bezoek aan Abyaneh; Jameh moskee van Nathanz, met daarbij een picknick en doorreis naar Isfahan.
DAG 20: Isfahan (13 juni)
Centraal in Isfahan ligt het 160 bij 500 meter grote plein Meidun-e-Emam. Aan dit plein liggen de Sheikh Lotfollah-moskee, het zes verdiepingen hoge Ali Qapo-paleis en de Imam-moskee (Masjed-e-Emam). Even verderop ligt de vrijdag moskee.
DAG 21: Isfahan (14 juni)
Bezoek aan de Khaju brug; de Armeense wijk met o.a. Vank kathedraal en Bethlehem kerk; de Si-o-se Pol brug; het Abassihotel, eem voormalige karavanserai, en Madrassa, met Chabar Bagh school en afsluitend het Chehel Sotoun Palace met Bage-e Chehel Sotoun Garden.
DAG 22: Isfahan - Shiraz (15 juni)
De overblijfselen van de paleisstad Persepolis uit de 5de eeuw voor Christus liggen aan de voet van de Berg van Genade. Daarna de graftomben van Naqsh-e Rustam. Doorreis naar Shiraz (de meest zuidelijke stad van onze reis (30Gr NB).
DAG 23: Shiraz (16 juni)
Bezoek aan Nasir al-Milk moskee; Naranjestan-e Ghavam Museum; Arg-e Karim Khan citadel (1767); Emamzadeh Ali Ibn Hamze mausoleum en de Tombe van Hafez (nationale dichter).
DAG 24: Shiraz - Yazd (17 juni)
Bezoek aan Pasargadae, met o.a. het graf van Cyrus the Great; het IJspaleis in Abarkul en het Dakterras van het Orienthotel in Yazd.
DAG 25: Yazd (18 juni)
Yazd is het centrum van het oude Perzische geloof van Zarathustra. In de Vuurtempel Ateshgadeh brandt al sinds 470 na Christus de heilige vlam van deze profeet. Bezoek aan de Vrijdagmoskee en oude stad.
DAG 26: Yazd - Tabas (19 juni)
Een bezoek aan de Torens der Stilte, aan de rand van Yazd (offerplaats van de overledenen) waarna er twee lange dagen wachten door de woestijn. Onderweg bezoek aan de Karavanserai in Maybod; een Duivenhuis in Nabod en een overnachting in de hitte van Tabas.
DAG 27: Tabas - Mashad (20 juni)
Opnieuw een lange dag door de woestijn die eindigt in de heilige plaats Mashad.
DAG 28: Mashad (21 juni)
Mashad is dé heilige stad van Iran met de Imam Reza moskee (en Holy Shrine).