Zijderoute 20191 Georgie 2 Armenie 3 Iran 4 Turkmenistan 5 Oezbekistan 6 Kazachstan 7 Kirgizie 8 China

LAND 5: Oezbekistan


DAG 32: Mary - Buchara (Oezbekistan) (25 juni)
De grensovergang bij Farab neemt de nodige tijd in beslag. Tussen de Turkmeense en Oezbeekse douanes ligt een ongeveer 2 kilometer lang stuk niemandsland, dat te voet of met een zeer vol busje.. moet worden afgelegd.
DAG 33: Buchara (26 juni)
Buchara is een van de mooiste steden van Centraal-Azië. Bezoek aan de Nadir Divanbegi Madrassa, de Yaki-Sarrafon Bazaar. de Maghak-i Atari moskee, de Poi Kalon Ensemble met o.a. de Kalon minaret (1127). Deze minaret is 47 meter hoog; ooit het hoogste gebouw ter wereld: de ‘Toren des Doods’ omdat tot begin 1900 veroordeelden hier naar beneden werden gegooid. Daarna bezoek aan Ark, een 2000 jaar oud fort, de Bolo Hauz Moskee en Chor Minor.
DAG 34: Buchara (27 juni)
Bezoek aan Naqshbandi mausoleum en Emir Palace.
DAG 35: Buchara - Shachrisabz – Samarkand (28 juni)
Bezoek aan Shachrisabz, met o.a. het Ak-Saray paleis van Timur Leng (1336) waarna de reis verder gaat naar Samarkand.
DAG 36: Samarkand (29 juni)
Bezoek aan Shah-i-Zinda, een straat met tombes, en de Hazrat-Hizr moskee; door de Siob bazaar, met het Kyzyl Chaixona theehuis, en de Bibi-Khanyum moskee; het Registan plein (14e eeuw) en tenslotte de Russische wijk. Aan het Registan plein liggen drie adembenemend mooie Koranscholen (medresah) die tesamen een van de mooiste complexen van de islamitische wereld vormen.
DAG 37: Samarkand - Tashkent (30 juni)
We reizen door naar Tashkent, met daar de Khast Imam, de Chorsu Bazaar, het Operagebouw en de Assumption Cathedral. Afsluitend een bezoek aan de Metrostations, o.a. Alisher Navoi en Kosmonavtial.