Zijderoute 20191 Georgie 2 Armenie 3 Iran 4 Turkmenistan 5 Oezbekistan 6 Kazachstan 7 Kirgizie 8 China

LAND 7: Kirgizie

Van het grote Kazachstan (65x NL; 17 miljoen inw.) reizen we naar het relatief kleine Kirgistan/Kirgizie (5x NL; 6 miljoen inw.)

DAG 40: Akzu Djabagly – Bishkek (Kirgistan) (3 juli)
Een relatief simpele grensovergang. Bezoek aan Taraz, en de grafheuvels van de Scythians; doorreis naar Bishkek.
DAG 41: Bishkek / Excursie Ala Archa (4 juli)
Wandeling in het Ala-Archa National Park bij de Ak-Say Canyon en daarna een stadswandeling door Bishkek, met o.a. Ala-Too Square en Oak Park, met beelden.
DAG 42: Bishkek - Tamchi (5 juli)
Bezoek aan de Buranatoren en -site met doorreis naar het Yssyköl Lake (noordkant) met een stop in Tamchi. Tamchi is een badplaatsje aan de noordoever van het Issyk Kul-meer. Het enorme Issyk Kul-meer is één van de grootste bergmeren ter wereld. Het is 6236 km² groot en heeft een diepte van 650 meter.
DAG 43: Tamchi – Karakol (6 juli)
Bezoek aan de Petrogliefen van Colpen-Ata (8e – 5e eeuw v.Chr); Grafheuvels van de Scythians; het Pzrewalsky Museum en doorreis naar Karakol, met o.a. Holy Trinity Cathedral en Dungan moskee.
DAG 44: Karakol - Bokonbaevo village (zuidkant Lake Yssyköl) (7 juli)
Bezoek aan de Zondagse dierenmarkt in Karakol; de Jeti Öghüz (Seven Bulls) Valley; de Fairy Tale Canyon met doorreis naar het Almaluu Yurt camp in Bokonbaevo village.
DAG 45: Bokonbaevo village (8 juli)
Een wandeling naar Shatyly Outlook (Tranquility Valley Trail).
DAG 46: Bokonbaevo village - Son Kul-meer (9 juli)
Bezoek aan Kochkor; de Talmak Ashu Pass (3450 m) en doorreis naar het Yurt camp aan het Son Kul Lake. Het Son Kul-meer ligt op ruim 3000 meter hoogte.
DAG 47: Son Kul-meer (10 juli)
Vrije wandeling in de natuur.
DAG 48: Son Kul - Tash Rabat (11 juli)
Bezoek aan Naryn; de Teshkav Torpu Pass (3100 m), met een wandeling naar een waterval en doorreis naar Tash Rabat, met het yurt camp en de karavanserai.